Kezdő mindfulness-tábor Tinnyén, 2018. jún. 12–17.

Jelen lehetünk az életünkben. Örömben és bánatban, fájdalomban és boldogságban, fentekben és lentekben egyaránt. Ez a mindfulness – a tudatos jelenlét – alapvető üzenete.

Képessé válhatunk rá, hogy teljesen elfogadjuk önmagunkat és a tapasztalatainkat. Megtalálhatjuk azt a megengedő együttérzést, amellyel a legnagyobb nehézségben is kedvesen tudunk önmagunk felé fordulni, megölelve a fájdalmat ahelyett, hogy meg akarnánk azt változtatni. Teljesebb, őszintébb és nyitottabb életet élhetünk, s ezzel az új figyelemmel eddig észre se vett lehetőségeket fedezhetünk fel.

S mindehhez csak az kell, hogy hajlandóak legyünk időt tölteni – önmagunkkal. A júniusi mindfulness-tábor tökéletes lehetőséget nyújt arra, hogy saját magunk felé forduljunk, s pillanatról pillanatra megtapasztaljuk, kik is vagyunk valójában.

  • A tábor helye: Tinnye, Magház (40 km-re Budapesttől). Közel a természethez, egy hatalmas kerttel, kinti gyakorlótérrel.
  • Ideje: 2018. június 12., kedd, 18:00 – június 17., vasárnap, 17:00.
  • Szállás: 1-2-3 fős szobákban – a férfiak és a nők külön szobákban.
  • Ellátás: napi háromszori, kiadós, vegetáriánus étkezés.

A tábor öt napja alatt különféle meditációs technikákat gyakorolunk, s arról is tanulunk, hogyan és miért működnek ezek a módszerek. Nyugalomban, mozgásban egyaránt. Mindeközben megtanuljuk, hogyan tapasztaljuk meg önmagunkat: testi érzeteinket, gondolatainkat, érzelmeinket – nyugalomban, mozgásban egyaránt.

A tábor a tudatosságalapú stresszcsökkentő programok (Mindfulness-Based Stress Reduction) programján alapul, tematikájában nagy hangsúlyt kapnak önmagunk elfogadásának kérdései: az önmagunk iránti kedvesség, az önmagunkkal való együttérzés, a  tökéletlenség közös emberi tapasztalata. Feszegetni fogjuk azt a témát is, hogy mi az önbecsülés valódi alapja, és hogy mennyire hasznos az önkritika. Nemcsak azoknak ajánljuk ezt a tábort, akik most akarnak megismerkedni a mindfulness szemléletével, hanem azoknak is, akik újra fel akarják eleveníteni az ismereteiket és a gyakorlatukat.

Az öt nap intenzív elmélyülést jelent minden résztvevő számára. Sok időt töltünk a meditációk gyakorlásával, s ez lehetővé teszi, hogy megtapasztaljuk a tudatos jelenlét, valamint a szerető kedvesség pozitív hatásait. Mire a tábor véget ér, minden résztvevőnek lesz elképzelése arról, hogy személy szerint melyik meditációs technikának veszi a leginkább hasznát.

A tábor mindegyik napján egyéni és közös meditációs gyakorlatok, interaktív gyakorlatok, előadások, valamint tapasztalat-megosztások váltakoznak egymással. Lesznek szünetek és egyéni szabadidők is.

A tábor ára

  • ha úgy érzed, átlagos jövedelmi helyzetben vagy: 62 000 Ft
  • ha úgy érzed, jómódú vagy: 84 000 Ft
  • ha pedig úgy érzed, kedvezményre van szükséged, jelezd a jelentkezés megjegyzés rovatában. Azt is írd le, mennyit szeretnél/tudnál fizetni. A kedvezményes helyek száma korlátozott – a jelentkezésedre adott válaszban tájékoztatunk, hogy meg tudjuk-e adni a kért kedvezményt.

Jelentkezni ezen a linken lehet. Jelentkezési határidő: 2018. május 10. Ha további kérdésed van, itt teheted fel.

A tábort Barta András MBSR mindfulness meditációtanár vezeti.